fbpx
Wearthy-Stil_Tvätta-skjortan

Hur du tar hand om dina skjortor – steg för steg

Sharing is caring:

Anna Gustafsson

Ta hand om dina skjortor på rätt sätt så håller de mycket längre. Vi ger dig våra bästa råd och rekommendationer för hur du ska tvätta skjortor, steg för steg.

Vi kan inte tillräckligt slå slag i saken för hur viktigt det är att ta hand om dina skjortor på rätt sätt och att följa rekommenderade skötselråd. Att ta hand om dina skjortor på rätt sätt förlänger dess livslängd och du slipper uppleva den där känslan av att dina skjortor blir slitna. Om du har skjortor i hög kvalitet och tar hand om dem på rätt sätt kommer de att leva med dig länge och se lika ny ut tvätt efter tvätt. Så släng inte och köp nytt, utan investera i kvalitet och tvätta skjortor på rätt sätt istället.

Innan tvätt

Innan du ska tvätta din skjorta ska du knäppa upp alla knappar och vända skjortan ut och in. Ta ur kragbenen och vik upp kragen.

Tvätta skjortan

Överfyll inte maskinen!

Tvätta skjortan i 30 grader eller fintvätt 40 grader. Om din skjorta är väldigt smutsig kan du lägga den i kallt vatten en stund innan (inte hett vatten för då fäster smuts och fläckar i tyget) och är fläckarna många kan du även spetsa vattnet med lite tvättmedel och ättika. Gnugga aldrig på fläckar innan du ska tvätta skjortan (eller efter).

Ställ in en lägre varghastighet (runt 600) och låg centrifugering (eller ingen alls) på tvättmaskinen när du ska tvätta skjortan.

Tvätta skjortan med liknande färger.

Efter tvätt

Häng upp skjortan på en tjock galge. Sträck försiktigt i kragar, sömmar, manschetter och knappslån. Vrid inte skjortan.

Stryk skjortan lätt och använd lägre värme på krage och manschetter. Tryck inte med strykjärnet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.